Неделя ваий (цветоносная, Вербное воскресенье)

Vhod-Gospoden-v-Ierusalim_640 x 250

Тропарь:
Общее воскресение прежде Твоея страсти уверяя, из мертвых воздвигл еси Лазаря, Христе Боже. Темже и мы яко отроцы победы знамения носяще, Тебе – Победителю смерти вопием: осанна в вышних, благословен Грядый во имя Господне!

Перевод:
П
режде Твоих страданий в удостоверение общего воскресения Ты, Христе Боже, из мертвых воскресил Лазаря. Потому и мы, как дети еврейские, символы победы в руках держащие, Тебе, Победителю смерти, восклицаем: «Осанна в небесах! Благословен Грядущий во имя Господне!»

Хор Сретенского монастыря:

Другой тропарь:
С
погребшеся Тебе крещением, Христе Боже наш, безсмертныя жизни сподобихомся воскресением Твоим, и воспевающе зовем: осанна в вышних, благословен Грядый во имя Господне!

Перевод:
Б
удучи погребены с Тобою в Крещении, Христе Боже наш, мы через воскресение Твое удостоены бессмертной жизни и в песне восклицаем: «Осанна в вышних! Благословен Грядущий во имя Господне!»

Хор Сретенского монастыря:

Кондак:
На престоле на небеси, на жребяти на земли носимый, Христе Боже, Ангелов хваление, и детей воспевание приял еси зовущих Ти: благословен еси, грядый Адама воззвати.

Перевод:
На небе восседая на престоле, на земле шествуя на молодом осле, Ты, Христе Боже, принял хвалу от Ангелов и прославление от детей, восклицающих Тебе: «Благословен идущий призвать к Себе Адама!»

Хор Сретенского монастыря:

Величание:
Величаем Тя, Живодавче Христе, осанна в вышних, и мы Тебе вопием: благословен Грядый во имя Господне!

Перевод:
В
еличаем Тебя, Податель жизни Христе, слава в вышних, и мы Тебе восклицаем: "Благословен Грядущий во имя Господне!»

Хор Сретенского монастыря:

Задостойник:
Б
ог Господь и явися нам, составите праздник, и веселящеся приидите, возвеличим Христа, с ваиями и ветвьми, песньми зовуще: благословен Грядый во имя Господа Спаса нашего!

Перевод:
Б
ог Господь явился нам; устройте празднество и в веселии придите с пальмами и ветвями, возвеличим Христа, в песнях восклицая: «Благословен Грядущий во имя Господа, Спасителя нашего!»

Хор Сретенского монастыря:

© 2016, mlp.in.ua. Все права защищены. 

Запись опубликована в рубрике Новости с метками , , , . Добавьте в закладки постоянную ссылку.